Kategorier
Tips

Optimera bilder för att öka synligheten

Se till så att du optimerar dina bilder för att öka din synlighet. Bilder tillför dina sidor så att de ser snygga ut och blir roligare att använda. De gör ett bra arbete avseende sökmotoroptimering.

Varje gång du laddar upp en bild till din webbplats har du möjlighet att lägga till ett nyckelord i din bildtitel och alternativa textfält.

Vad är det, frågar du?

Titeltaggen för din bild genererar den hjälpsamma lilla texten som visas när någon svävar över den bilden.

Och om bilden av någon anledning inte är tillgänglig – eller om din läsare använder en hjälpmedel för att visa din webbsida – är den alternativa texttaggen den text de ser istället för din bild.

Återigen – de måste vara vettiga. Om det är en historia om däck och du har använt en bild av ett lerigt däck, ska du inte bara kalla det ”Däck”. Kalla det ”Bästa däckmärke för leriga vägar” eller någon annan text som beskriver vad människor hittar i ditt innehåll. Och se till att den alternativa taggen beskriver bilden du visar korrekt. Det här är inte en plats för att fylla slumpmässiga nyckelord, det är bara ett annat sätt att göra det kristallklart vad din webbplats handlar om.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *