Kategorier
Tips

Skapa och redigera menyer

Att skapa och redigera menyer i WordPress är en viktig del av att hålla din webbplats organiserad och enkel att navigera. Här är några tips för att skapa och redigera menyer i WordPress:

  1. Börja med att gå till ”Utseende” och välj ”Menyer” i din WordPress-administrationspanel. Detta öppnar menyredigeraren.
  2. Klicka på ”Skapa en ny meny” och ge din meny ett namn. Detta är det namn som visas i menyredigeraren, så välj något som hjälper dig att identifiera den.
  3. Välj vilka sidor, inlägg och kategorier som du vill ska finnas i din meny genom att markera dem och klicka på ”Lägg till i meny”. Du kan också lägga till länkar till externa webbplatser eller specifika URL:er genom att klicka på ”Lägg till länk”.
  4. Arrangera menyvalen i den ordning du vill att de ska visas genom att dra och släppa dem på platsen du önskar. Du kan också sätta upp strukturer genom att dra menyvalen på varandra, vilket skapar undermenyer.
  5. När du är nöjd med din meny, klickar du på ”Spara meny” för att spara ändringarna.
  6. Du kan välja vilken meny som ska visas på vilka delar av din webbplats genom att gå till ”Utseende” och välja ”Temainställningar”. Här kan du välja vilken meny som ska visas i din webbplatshuvud, sidofält osv.
  7. Om du vill redigera en befintlig meny går du till ”Utseende” och väljer ”Menyer” i din WordPress-administrationspanel. Välj den meny du vill redigera och gör de ändringar du önskar. Klicka på ”Spara meny” när du är färdig.

Genom att följa dessa steg kan du enkelt skapa och redigera menyer i WordPress. Glöm inte att spara din meny regelbundet så att du inte riskerar att förlora dina ändringar. Lycka till!